fbpx

Honlapkészítés – Design trendek 2021

Összegyűjtöttük számotokra a legfontosabb design trendeket, amiket 2021-ben érdemes lesz követni, ha honlapkészítés elött álltok.

1, Ferde vonalak

Egymást átfedő elemek, ferde vonalak, aszimmetria. Ez a fajta elrendezés felvidítja az oldal látogatóját és megtöri a webhely egyhangúságát. Ez a fajta elrendezés nem minden weboldal számára jó megoldás. Azonban ha szereted személyes és eredeti megjelenést akkor nagyon ajánlott. A szabályos elrendezések megszegése, azt a benyomást kelti, hogy az oldal nem tartja be a szigorú szabályokat, nem hagyományos. Modern megjelenésű, így kiemelkedik a tömegből.

2, Élénk színek, nagy kontraszt

Merész színek megragadják a tekintetet és jó érzést keltenek. A színek nagyon fontosak, meghatározhatják az egész oldalt és nagy hatással vannak az emberekre. Nem könnyű megtalálni a megfelelő színeket, de ha nincs ötleted akkor innen ihletet meríthetsz: Flat UI Color, Material palette, vagy Colorhunt

3, Illusztráció

Egyik legmenőbb trend az illusztrációkat használata. Személyesebbé teszik a weboldat és történetet lehet velük mesélni. A marketing ügynökségek előszeretettel használják az embereket grafikonokkal és számokkal, mert ez professzionális hatást kelt. Legfontosabb, hogy találd meg a megfelelő illusztrációkat ami illik a weboldaladhoz. Itt találsz ehhez segítséget: Ouch Illustration Packs, Humaaans, unDraw

4, Fejléc a háttérben

Amikor nem a fejlécen van a hangsúly, viszont szükséges az egységes üzenet a látogatók számára.

5, Mobil-barát design

Már egy ideje alapvető és szükséges trend a mobil barát design kialakítása. A tervezőknek mobileszközökre külön kell összpontosítaniuk, rugalmas kialakításra van szükség. A legjobb ha külön terveznek asztali számítógépekre és mobil eszközökre. A Google kereső is előnybe részesíti a mobil-barát weboldalakat.

6, Slider

Az egyik legnépszerűbb tervezési elem. A sliderrel kiemelheted terméked, szolgáltatásod, egy helyen akár több dolgot is megjelenítve. Fontos az automatikus lejátszás időzítés megfelelő beállítása, mert bosszantó lehet, ha nem jó a váltás időzítése.

7, Parallax

A parallax effekttel 3D hatást kelthet és mélységet adhat weboldalának. Nagyon kedvelt és látványos megoldás, kreatív és egyedi látványt lehet vele létrehozni. Több ügyfelünk (pl.Céltrans) weboldalánál alkalmaztuk. A pannako.hu kezdőlapján 3 helyen is használjuk. Többféle parallax effekt van amikről itt találsz példákat: https://smartslider3.com/blog/parallax-effect/

8, Kreatív typográfia

A betűtípusok használata az egyik legfontosabb tervezési eszköz. A jól megválasztott betűtípusok a megjelenés egy újabb dimenzióját adhatják a weboldalnak. Jó megoldás egy kiemelt szöveg animációval. Például írógép effektus a fejlécben egy kiemelt tartalomnál.

9, +1 Egy oldalas weboldalak

Az egyoldalas weboldalak (one page websites) egyre népszerűbbek. Minimális erőfeszítéssel elkészíthetőek, ugyanakkor ügyfelei könnyedén megtalálják a legfontosabb információkat vállalkozásáról.