fbpx

Honlapkészítés – 5 tipp az organikus forgalom növelésére

A honlapkészítés előtt állóknak ajánlott téma, hiszen ezekre a dolgokra jobb az elejétől kezdve odafigyelni.

Felhasználói szándék fenntartása

Ha a weboldalunk tartalmai nem teljesítenek jól, nem kötik le a felhasználó figyelmét, akkor a Google lejjebb sorolja a vállalkozásunkat a keresőben. Ha a tartalmaink nem biztosítják számukra azt, amit keresnek, akkor ez rossz felhasználói élményt fog eredményezni. A Google képes felismerni ezeket a rossz élményeket, ezáltal rangsorolja az oldalakat.

Tippek:

  • Mielőtt kirakjuk a tartalmat, gondoljunk a célcsoportunkra. Vajon megértik azt? Le kellene egyszerűsítenem? Használjak több szakkifejezést? Felkeltesem az érdeklődését vagy nyújtsak megoldást a problémájára?
  • Készíts tartalom stratégiát, amellyel előre megtervezed mit fogsz nyújtani a célcsoportodnak.
  • Ragaszkodj, ahhoz a témához(link), amely a felhasználókat a tartalmadra irányította. Például: kiraksz egy cikket az online marketing népszerű eszközeiről és a cikkben a babgulyás receptje van.

Mire van szüksége a weboldaladnak ehhez?

Nem vagy biztos a weboldalad teljesítményét illetően? Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy segíthessünk.

Növeljük a weboldalunk sebességét

Azt tudtátok, hogy a felhasználók 40%-a elhagyja a weboldalt, ha az több mint 3 másodpercig tölt? Ezeknek a felhasználóknak a 80%-a sohasem tér vissza. (Rossz felhasználói élmény)

A Google keresője lejjebb sorolja a honlapunkat, ha a felhasználók kevesebb időt töltenek rajta. Kisebb rang a keresőben = rosszabb láthatóság.

Tippek:

  • Töröljünk minden olyan bővítményt és kódot, amelyet nem használunk.
  • A képek méretét csökkentsük 100KB-ra.
  • Csökkentsük a HTML és CSS fájlok méretét 150KB alá.

Régi tartalmak frissítése

A HubSpot jelentése alapján a régi bejegyzéseink (pl.: blog az oldalunkon) felfrissítése néhány tartalommal és képekkel, majd újbóli közzététele 106%-kal növelte az organikus elérést.

Rendszeres blogolás – Írjunk cikkeket a weboldalunkra

Miért jó cikkeket írni az oldalunkra? Mert ingyenes, mi is tanulunk belőle, szereti a kereső és jobb organikus eredményeket produkálunk a blogolással.

Közösségi média használata

Rendkívül hasznos platformok a közösségi médiák, amelyek folyamatos frissítése elengedhetetlen azon vállalkozások életében, amelyek növelni szeretnék az eléréseiket. Ezek a platformok mind átjárást biztosítanak a felhasználóknak a weboldalunkra. Használjuk ki ezeket az „ingyenes” lehetőségeket és növeljük a weboldalunk látogatottságát.

 

Ha tetszett a cikkünk, akkor oszd meg! Ha segítségre van szüksége a vállalkozásodnak, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!