fbpx

Webáruház készítés mesterfokon kezdőknek

A céges honlapokhoz képest a webáruházak sokkal bonyolultabb és összetettebb rendszerek, ahol a tartalmak feltöltése több hónapot is igénybe vehet. Pont emiatt érdemes jól átgondolni, hogy mennyi pénzt szán rá és mire van TÉNYLEGESEN szüksége az elinduláshoz. Pár tippet leírunk ahhoz, hogy jó eredmény legyen a végén.

  1. Ne csak a webáruház készítésére tervezzen be pénzt. Fontos a termékek igényes feltöltése és a megfelelő reklám (Facebook, AdWords, SEO) amivel eljut a felhasználókhoz a webáruháza. Cégünk idézete:  „A weboldal, amit nem látnak a keresők, pont annyit ér, mint a szekrény mögé csúszott méregdrága katalógus.” (L. Tiny)
  2. Kezdő webáruház tulajdonosként általában megfelelnek a kész webáruház rendszerek (Joomla – Virtuemart vagy WordPress – Woocommerce). Ezek mindent tudnak amit egy átlag webáruháznak tudnia kell. Az így készült webáruházak sem két forintok, de mégis jóval olcsóbbak és hamarabb elkészülnek mint az egyedileg készített webáruház rendszerek.
  3. Kérjen, több cégtől árajánlatot! Sose a legolcsóbbat és a legdrágább ajánlatot válassza, mindig van középső.
  4. SEO (keresőoptimalizálás) mindenek felett. Kérdezzen rá a fejlesztő cégnél, hogy a leendő rendszer milyen SEO funkciókat tartalmaz, amely segíti a Google-ban történő jó helyezés elérését. Gyors oldalbetöltés (max 3 másodperc/oldal ), mobilra optimalizált (responsive) design, keresőbarát url. Érdemes megnézni a fejlesztő cég helyezését a számára fontos kulcsszavakra Google keresőben. Ez jól mutatja, hogy mennyire értenek a témához.
  5. Ha sok termékünk van akkor fontos a kereső és a termékszűrők használhatósága. Erre érdemes kitérni, mintákat megnézni és előre pontosítani az elvárásokat. Sok félreértésre adhat okot.
  6. A webáruház készítésének az ára általában a fejlesztők által beletett munkaórák számától függ. Tehát a legolcsóbb megoldástól ne várjon egy pixelpontos hibátlan rendszert. De a túl drága rendszerre sem biztos, hogy szükség van kezdő webáruház tulajdonosnak.
  7. Egyedi rendszert akkor válasszon ha határozott elképzelése van a funkciókkal kapcsolatban és esetleg rendelkezik már tapasztalatokkal.