fbpx

Esettanulmány – weboldalkészítés

Lendvay Event 🥳

Lendvay Patrik a Lendvay Event alapítója rendezvényszervezéssel, szertartásvezetéssel, műsorvezetéssel és egyéb események megszervezésével foglalkozik. Részletes infót a weboldalán megtaláljátok.

https://lendvayevent.hu/

Patrik olyan kéréssel fordult felénk, hogy újítsuk fel a honlapját, amely kiváló alapja annak, hogy a brandjét tovább erősítsük.

Természetesen továbbra is tervezzük az együttműködést, hiszen a weboldal csak a kezdet volt.

A weboldal WordPress alapú. Nálunk két féle opció közül választhatnak az ügyfelek. WordPress vagy pedig egyedi fejlesztés. Ügyfelünk számára az előzetes kutatások alapján arra jutottunk, hogy a WordPress típusú weboldal teljes mértékben kielégíti az ügyfeleit.

Hogyan indult? 

Először is Patrikkal kitöltettünk egy branding kérdőívet. Ezt kiértékeltük a grafikusunkkal majd meghatároztuk a stílust, amelyet képvisel.  Ezt követően Figmában megterveztük magát a weboldal dizájnját.
A tervezés során figyeltünk a térközökre, színekre, betűtípusokra, képek méretére és optimalizálására, illetve arra hogy az ügyfelek könnyen kiigazodjanak azon.

Keresőoptimalizálás sem volt utolsó. 

  • Technikai SEO
  • On-Page SEO

Az alap beállításokat elvégeztük és még egy picit tovább is elmentünk.

Feltelepítettük a weboldalra a szükséges pluginokat 

  • Elementor
  • Elementor Pro
  • Yoast SEO
  • Astra Pro

Csak ennyi. Mi nem tömjük tele fölösleges szarokkal a weboldalt. 

Beállítottuk a globális színeket és a globális betűtípusokat. 

Ezután a Figmában összeállított tervet követve összeállítottuk a fejlécet, láblécet és magát a kezdőlapot. Mindig a kezdőlap a kiindulás, ha az kész, akkor a többi része a weboldalnak ahhoz igazodik. Fontos még megjegyeznünk, hogy az aloldalak dizájnja különbözik kicsit a kezdőlapétól, viszont az összes aloldal hasonlóan épül fel. 

A weboldalon a tartalom felöltése után elkészítettük a formokat. A formok mind különböznek. Ha a ceremenóniamester aloldalról kap üzenetet, akkor az emailben “Kapcsolatfelvétel a ceremóniamester oldalról” címként jelenik meg. Ez megkönnyíti az ügyfelünk dolgát.

A weboldal átadása előtt mindent leteszteltünk és ellenőriztünk. A weboldal elkészülése után elkezdtük az optimalizációt, ami azóta is tart. Célunk, hogy a Lendvay Event legyen a vezető ceremóniamester, szertartásvezető és rendezvényszervező Győrben.