fbpx

Webdizájn trendek 2021

Több cikkünk is volt már a webdizájn trendekre vonatkozólag. Ezt azért tartjuk fontosnak, mert a digitális világban egyre nagyobb zaj van, ebből a zajból nehéz kitűnni. Az online marketing számos eszköze segítségünkre lehet ebben a témában, azonban mi kifejezetten a webdizájn trendekkel fogunk foglalkozni. Nem elég már egy ütős weboldal, egy nagyon jó weboldalt kell készítenünk és olyan trendekkel ellátni azt, amely vonzza a tekinteteket.

A következőkben ismertetünk veletek néhány olyan dizájn trendet, amellyel növelheted a forgalmadat és a vállalkozásod népszerűségét.

Parallax animációk

prallax animáció, webdizájn, weboldal készítés
A parallax típusú animációk már néhány éve velünk vannak. A népszerűsége töretlen. 2021-ben népszerűbb a szövegek, képek és a háttér nyomatékosabb szétválasztása, amely kihangsúlyozza a parallax hatást.

A parallax lényege, hogy egyszerre több elem jelenik meg egyszerre a weboldalon, ennek köszönhetően növeli a térhatást.

Miért érdemes használni?

A parallax animációknak köszönhetően egyedibbe és figyelemfelkeltőbbé teszi az oldalt. A felhasználók könnyebben megjegyzik azt és egy jobb felhasználói élményt nyújt számukra. Az emberek tekintete alapból a gyorsabban mozgó elemekre összpontosít, ezért célszerű oda olyan részeket rakni, amelyek fontosak lehetnek.

Neumorfizmus

Többször találkozhattunk már vele és egyre divatosabbnak számít a dizájnerek közösségében, ez pedig a neumorfizmus. A neumorfizmus, más néven SOFT UI vagy süllyesztett dizájn könnyen jellemezhető:

  • egyszínű felület
  • UI elemek a síkból kiemelkednek vagy besüllyednek
  • árnyékolás határolja el az elemeket a háttértől

neumorfizmus jellemzői, honlapkészítés győr

https://neumorphism.io/  – itt egy css tervezőt láthatunk, amellyel beállíthatjuk a megfelelő árnyékolás kódját. Ez azoknak lehet hasznos, akik UI és webdizájnnal foglalkoznak.

Neumorfózis, webdesign, UI, UX

Absztrakt stílus

absztrakt stílus, webdesign, UI

Az absztrakt stílus egy kreatív forma forma, amely az emberi agy szabadságának köszönhető. Egyszerre értelmezhető és értelmezhetetlen. Mindenesetre figyelemfelkeltő. 

2021-ben az absztrakt elemeket a fotózás alternatívájaként használják majd a startupok, alkalmazások és technológiai termékek. – mondta a 99design kreatív igazgatója.

Sötét mód – Dark mode

sötét mód webdizájn

dark mode design

A dark mode típusú weboldalaktól nem kell megijedni. Ezt a stílust egyre több cég alkalmazza, hiszen ezeknek a sötét színeknek a használata modern és elegáns weboldalt eredményez. Ez a stílus egyszerűen összeegyeztethető a fentebb említett stílusokkal.

2020-ban ez volt az egyik legnépszerűbb webdizájn stílus, ami  még 2021-ben is töretlenül népszerű olyan nagy márkák körében is, mint például az Apple, Binance stb.

A sötét dizájnnak köszönhetően a szöveg és a különböző ábrák nagyszerűen kiemelhetőek, ez megkönnyíti a felhasználók figyelmének a felkeltését.

További előnyei között említhető, hogy a sötét kinézetnek köszönhetően növeli az akkumulátor élettartamát (lassabban merül a telefon), illetve kevésbé bántja a szemet, azaz a kékfény sugárzása alacsonyabb.

Görgetéses weboldalak

A görgetéssel mozgó weboldalak összefoglalhatják a fentebb említett stílusokat. Sajátosságuk, hogy úgy tudsz az oldalon haladni ha görgetsz. Általában a tartalmaik elhalványulással, különböző effektekkel egymásból alakulnak ki. Példa: AirPods Pro

Ez a trend arra motiválja a felhasználókat, hogy tovább olvassák a tartalmainkat.

További példák:

Ez a technológia magába foglalja, hogy a háttér lassabban mozogjon mint az előtte álló tartalom, hasonlóan a parallax típusú weboldalakhoz. Amikor a felhasználó görget különböző 3D effektusokkal találja szembe magát, ami magával ragadó élményt nyújt.

Ha tetszett a cikkünk, akkor oszd meg a barátaiddal! Ha szükséged van hasonló weboldalakra, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!