fbpx

Már nem szerepel Mark Zuckerberg a 10 leggazdagabb amerikai között

A Meta kimondottan rossz évet tudhat maga mögött, ezért hosszú idő után először nem került be a leggazdagabbak listájába a Facebook alapítója. Mark Zuckerbergnek, aki 2015 óta eddig minden évben az első tíz között szerepelt, egy év alatt majdnem a felére csökkent a vagyona, de még így is 57,7 milliárddal érte el a 11. helyet.

Idén az első leggazdagabb amerikai a Forbes összeállításában Elon Musk lett, aki a Tesla-részvényeknek és a SpaceX befektetőinek köszönheti 251 milliárd dolláros vagyonát. Jeff Bezos, az Amazon.com online kereskedő cég vezetője és a tavalyi listavezető a második helyre csúszott vissza, 151 milliárd dollárral. A harmadik helyet Bill Gates foglalta el 106 milliárd dolláros vagyonnal. Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója a negyedik helyet szerezte meg (101 milliárd dollár), az ötödik pedig Warren Buffett befektető (97 milliárd dollár)lett.

A három leggazdagabb amerikai 2022-ben

A tíz leggazdagabb amerikai között szerepelt még a Google alapítója, Larry Page (93 milliárd dollár) és Sergey Brin (89 milliárd dollár), a Microsoft ex-vezérigazgatója, Steve Ballmer (83 milliárd dollár), Michael Bloomberg volt New York-i polgármester (76,8 milliárd dollár) és a Walmart kiskereskedelmi cég vezetője, Walmart Jim Walton (57,9 milliárd dollár) is.