fbpx

Idén a klímaváltozás foglalkoztatta a magyarokat leginkább

A Google közzétette idei eddigi legfontosabb keresési trendjeit, amely sok érdekességet tartalmaz. Az egyre inkább növekvő globális környezeti problémák, a szárazság, felmelegedés, szokatlan időjárás sokakban aggodalmat kelt. Ezt bizonyítják az elmúlt év legnépszerűbb Google-keresései, melyekből kiderült, hogy egyre több embert foglalkoztat a klímaváltozás és annak negatív következményei.
Az adatok szerint 2022 januárjától augusztus végéig tartó időszakban az előző év ugyanezen időszakához képest a „klímaváltozás” szóra vonatkozó keresések több, mint kétszeresére nőttek, míg a „globális felmelegedés” kifejezésre való keresések gyakorisága 400%-kal ugrott meg. Az emberek nemcsak alapvető információk után érdeklődtek, de jelentősen megemelkedett a klímaszorongással kapcsolatos keresések száma is, erre 90%-kal többen kerestek rá Magyarországon. 
 
A klímaváltozás kérdése mellett továbbra is népszerű témának bizonyult a koronavírus, valamint az egyéb, járvánnyal kapcsolatos kifejezések, és a biztonságos internethasználat is. Mindezek mellett a felhasználók fiókjaik védelmével, megerősítésével is sokat foglalkoztak, ugyanis ezen témakörök irányában is jelentősen megnőtt az érdeklődés.
 
Ti mit gondoltok róla?