Weboldalerősség számítás

No Comments

Egy honlaptulajdonos, aki figyelemmel kíséri oldalának látogatottságát minden bizonnyal gyakran ellenőrzi, hogy a Google segítségével milyen keresőszavakkal érkezett találat webhelyére. Ehhez kapcsolódóan elengedhetetlen, hogy naprakész információkkal rendelkezzünk arról, hogy adott kulcsszóra a keresőguru milyen helyezésre pozicionált minket. Cégünk honlapját 18 kulcsszóra optimalizáljuk, s már a folyamat elején kiderült számunkra, hogy a helyezési adatok folyamatos változása követhetetlen, és átláthatatlan eredményt produkál.

Illetve egy másik probléma is felvetődik, miszerint a gyengébb kulcsszavak esetén könnyebb jó helyezést elérni, de kevesebbet ér, mint például egy erős kulcsszó, ahol még a 10 fölötti helyezés is jelentős profitot hozhat.Ahhoz, hogy világosan nyomon tudjuk követni, hogy oldalunk összességében miként javul a keresőkben, kidolgoztunk egy képletet, amely pontos értéket ad, és láthatóvá teszi a fejlődést vagy az esetleges visszaesést.

Excel fálj

A táblázatban látható három fő érték: X Y Z és W
X: egy érték ami a jobb oldalon lévő táblázatból jön ki. Ha egy keresőszóra 1 000 000 találat jön ki az érték 1, és így tovább.
Y: Az adott kulcsszavunk helyezése
Z: Egy arányszám ami az X osztva Y eredménye (X/Y).
Q: Z értékek összeadása
W: A weboldal erősségének eredménye. Z osztva a kulcsszavaink számával (pl. nálam 18 kulcsszóra optimalizálok, tehát az itt kapott értéket osztom 18-al)

Bármilyen észrevételt, véleményt szívesen fogadunk, hiszen közös érdekünk a képlet finomítása, hogy még reálisabb értékeket kapjunk.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

About us and this blog

We are a full service agency that deliver compelling digital marketing solution. Our winning solutions and experience helps to deliver great results across several key areas.

Request a free quote

We offers professional SEO services that help websites increase organic search drastically and compete for 1st page rankings of highly competitive keywords.

20+

sidebar widgets

More from our blog

See all posts
 

Leave a Comment