Trükkök a keresőmarketingben 2. RÉSZ

No Comments

A honlapkészítés mellett figyeljünk a keresőmarketingra is!

Folytatjuk a sorozatunkat, amely a honlapkészítés és webáruház készítés folyamatával szorosan összefügg. Mert ugye nem csak egy szép honlapot szeretne, amelyet a google robotjain kívül senki sem látogat?

 

Miért jobb a google?

A Google internetes kereső alapító lassan már 10 éve, hogy forradalmasították az internetes keresést. A honlap szövegének ellenőrizgetése helyett a weblapok kapcsolataira helyezték a hangsúlyt. Abból indultak ki, hogy a honlapok adminisztrátorai olyan más weboldalakra hivatkoznak (linkelnek), amelyek véleményük szerint megfelelő tartalommal rendelkeznek, így tulajdonképpen szavaznak egy-egy oldal minőségére.

Keresőrobotjaik rendszeresen pásztázza az internetet teljes terjedelmét, és nem csak új oldalakat és tartalmakat keres, hanem a honlapokat összekötő kapcsolatokat is figyeli. A kapcsolatok mennyisége, és minősége alapján határozza meg a Google egy tízes skálán egy adott oldal értékét (page rank). A algoritmus folyamatos fejlesztés alatt áll és ma már több mint 500 tényezőt figyelembe véve rangsorolja az oldalakat.

Titkos szempontok

Sajnos ezeket a szempontokat a Google programozóin kívül senki sem tudja, szigorúan titkos információ. Ha ez kiszivárogna, romba dönthetné az egész keresőóriást, mert igen súlyos üzleti érdekek csapnának össze. Tehát a Google az alapelven kívül hétpecsétes titokként kezeli a program működését. A keresőoptimalizálással foglalkozó cégek csak abban versenghetnek egymással, hogy melyikük ismeri jobban a Google algoritmusát így jobb eredményt elérhet ügyfeleinek a kereső természetes találatai közt.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

About us and this blog

We are a full service agency that deliver compelling digital marketing solution. Our winning solutions and experience helps to deliver great results across several key areas.

Request a free quote

We offers professional SEO services that help websites increase organic search drastically and compete for 1st page rankings of highly competitive keywords.

20+

sidebar widgets

More from our blog

See all posts
 

Leave a Comment